JeugdraWA?!

Wat doen we?
De jeugdraad is een adviesraad van de gemeente Steenokkerzeel (zoals de sportraad, milieuraad,…) die 10 maal per jaar samenkomt. Wij zijn de verbinding tussen de jeugd en de gemeente.

We geven hulp en raad aan de jeugd(verenigingen) en schrijven adviezen aan de gemeente. Naast de 8 jeugdverenigingen van Groot-Steenokkerzeel, mag ook jij de jeugdraad bijwonen. Klinkt dit iets voor jou (je moet wel tussen16 en 30 jaar oud zijn)? Laat dan zeker iets weten! Of geef ons jouw visie, ideeën, kritiek of mening vrijblijvend te kennen aan de voorzitter.

Wij kunnen op eigen kracht, of op vraag van de gemeente adviezen naar de gemeente schrijven. Deze adviezen zijn niet-bindend (ze zijn dus niet verplicht) maar de gemeente is wel verplicht een gemotiveerd antwoord te geven (Voorbeelden hiervan vind je onder het luik ‘nieuws’). Is dit nog niet echt duidelijk? Bekijk dan eens een verslag van een jeugdraadvergadering (onder ‘verslagen’).

De vergaderingen van de jeugdraad worden voorbereid door het Dagelijks Bestuur (DB). Zij vergaderen ook maandelijks voordat de jeugdraad samenkomt en zijn de organiserende kracht: ze leiden alles in goede banen.

Het dagelijks bestuur bestaat uit volgende personen:
Voorzitter: Robin Aeck
Ondervoorzitter: Brent Gillaerts
Penningmeester: Lore Quix
Secretaris: Melissa Van den Eynde
Jeugdconsulent: Gert-Jan Sprangers

Uiteraard bestaat er ook een reglement van hoe de jeugdraad moet werken. Dit huishoudelijk reglement kan je hier vinden!

Activiteiten en budget
De jeugdraad heeft voor de periode 2014-2019 een jaarlijks bedrag van €5000. We kunnen uiteraard niet om het even wat doen met dit geld. Eerst moeten wij aan de gemeente voorstellen wat we ‘in algemene lijnen’ willen doen met dit bedrag. Daarna controleert de gemeente eveneens of wij dit bedrag wel goed gespendeerd hebben. Met deze € 5000 organiseren we volgende activiteiten:

Jeugdnamiddag: € 1000
Jaarlijks organiseren wij een jeugdnamiddag voor alle jeugd van Steenokkerzeel (vanaf 6 jaar). Deze jeugdnamiddag heeft jaarlijks plaats in een andere deelgemeente. Wil je komen? Laat dan zeker en vast iets weten aan Gert-Jan Sprangers, onze jeugdconsulent!

Startmoment: € 200
Voor alle vrijwilligers in het jeugdwerk (leiding en bestuursleden) organiseren wij in het begin van elk werkjaar (september-oktober) een gezellige avond met spel en ontspanning.

Uitbouw uitleendienst: € 550
Bij de jeugddienst kunnen verschillende materialen worden uitgeleend. Het is voor veel jeugd(verenigingen) niet voordeling materiaal aan te kopen dat slechts af en toe gebruikt wordt maar dat wel ontzettend leuk of handig is. Door dit op gemeentelijk niveau aan te kopen moeten jullie deze kost niet dragen. Voor een lijst met beschikbaar materiaal kijk onder ‘jeugddienst’.

Leidingsactiviteit: € 1000
Dit is een bedanking voor alle bestuursleden van de jeugdhuizen en voor alle leiding van de jeugdbewegingen voor hun vrijwillige (dus onbetaalde) inzet in het jeugdwerk. Het is ook een moment om elkaar beter te leren kennen.

Vorming: €800
Jeugd bewust maken van bepaalde problematiek of hen cursussen aanreiken. Voorbeelden uit het verleden zijn een EHBO-cursus en een informatie-avond over gehoordschade.

Website: € 150
Hier kijk je naar! Via de website willen wij informatie toegankelijk maken voor al wie geïnteresseerd is. Daarnaast bestaat er zoiets als ‘openbaarheid van bestuur’. Dit betekent dat je via eenvoudige aanvraag alle documenten moet kunnen verkrijgen (behalve deze met persoonlijke informatie). Op deze site kan je onder andere vinden: verslagen van de jeugdraden, adviezen, antwoorden op deze adviezen, het jeugdbeleidsplan,…

Brandblussers: € 1300
Met dit bedrag bekostigt de jeugdraad de jaarlijkse controle van de brandblussers in alle jeugdlokalen. Deze brandblussers zijn ook nodig voor de jaarlijkse jeugdkampen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s