Evenementen

Je wenst een evenement te organiseren in Steenokkerzeel in openbare sfeer*?

Dat kan! Hiervoor vragen we je het web-aanvraagformulier in te vullen, dit minstens 2 maanden voor de activiteit. Indien je informatie wenst i.v.m. het organiseren van een evenement of hulp nodig hebt bij het invullen van dit formulier, dan kan je steeds bij de dienst vrije tijd terecht.

Het is ook mogelijk om voor je evenement materiaal te ontlenen bij de gemeentelijke uitleendienst.
Reclame maken kan op vele verschillende manieren; affiches omhoog hangen kan je steeds bij de vele handelaars, de jeugdhuizen (Steenokkerzeel en Melsbroek) en bij de jeugdverenigingen. Dit kan ook via de gemeentelijke infoportieken of plakzuilen. Deze infoportieken aanvragen doe je via dit formulier. Hiervoor lees je het reglement best even na. Tot slot kan je vragen om reclame te maken op de digitale borden aan de kerk van Melsbroek en Steenokkerzeel. Je kan jouw evenement op deze digitale borden laten verschijnen door je evenement toe te voegen aan de UiTdatabank.
Kijk bovendien zeker eens na of je in aanmerking komt voor een subsidie voor gemeenschapsvorming.

*Het evenement vindt (deels) plaats op openbaar domein of kan voor overlast zorgen in de nabije omgeving.

Wil je zeker zijn dat je evenement niet samenvalt met een ander evenement, check dan in onze kalender wat er al te gebeuren staat.

Veiligheid
Bij het organiseren van een evenement dien je een aantal zaken in acht te nemen.
Ten eerste is het heel belangrijk om het aanvraagformulier volledig en correct in te vullen. Ook laat je bij elke evenement steeds een contactpersoon / verantwoordelijke en deze zijn/haar gsm-nummer achter bij de politie.
Patrouilleer gedurende het gehele evenement in de naburige straten om vandalisme en geluidsoverlast te voorkomen.
Ten slotte moet je ook wat betreft brandveiligheid steeds in orde zijn. Ga hiervoor ten rade bij de uitbater van de zaal of indien je evenement doorgaat in een tent contacteer je best de brandweer.

Over materiaal
De gemeente beschikt over heel wat materiaal voor fuiven en evenementen: geluidsinstallaties, nadarhekken, banken en tafels en een minitapinstallatatie. Allemaal te verkrijgen via de gemeentelijke uitleendienst. (zie hierboven)
Voor lichtinstallaties – maar ook heel veel andere spullen – steek je best je lamp op bij de provincie. Voor een prikje huur je daar licht en geluid!
Kleinere zaken zoals kassa’s, een bureaulamp, stempels, … vind je in de fuifkoffer van de Jeugdraad. De materiaallijst van de Jeugdraad bevat misschien ook iets interessants – bijvoorbeeld walkie talkies -, kijk daarvoor hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s